Wat is lage rugpijn eigenlijk?

Lage rugpijn komt in het Westen heel regelmatig voor. Acht op tien personen krijgt er vroeg of laat mee te maken. De aandoening verwijst naar pijn in de onderste delen, het lumbale gedeelte, van de rug. Om deze reden wordt de ziekte ook wel lumbago genoemd. De pijn situeert zich in het gebied tussen de onderste ribben en de billen.

Lage-rugpijn-wat-625x375

 

Lage rugpijn wordt meestal veroorzaakt door een overbelasting van de rug, zoals te vlug of te zwaar tillen, een verkeerde (draai)beweging of een te lange spanning ter hoogte van de rugspieren. Zodra de pijn ook uitstraalt naar andere plaatsen in het lichaam (zoals heupen, benen of voeten), spreken we over ischias.

Lage rugpijn kan zo hevig zijn dat het de dagelijkse werkzaamheden beïnvloedt. Vooral bewegen is vaak pijnlijk. Deze rugpijn is dan ook de meest voorkomende oorzaak van werkonbekwaamheid, de grootste reden tot absenteïsme en de tweede grootste neurologische stoornis na hoofdpijn.

Hoewel lage rugpijn bijzonder pijnlijk kan zijn, verdwijnen de klachten in de meeste gevallen snel. De meeste mensen die lijden aan lage rugpijn zijn na enkele dagen van hun pijn verlost. De kans is echter zeer reëel dat de aandoening vroeg of laat opnieuw opduikt.

 

Deze website wordt u aangeboden door Dorsoo, slapen zonder rugpijn

Het Dorsoo-slaapsysteem is ontwikkeld om u te laten genieten van een optimaal ontspannen nachtrust. Door de hydraulische bedbodem en de soepel meebewegende matras slaapt u comfortabel en gegarandeerd anatomisch correct. Een Dorsoo-bed is hét bed tegen rugpijn en rugklachten.