Wat is specifieke en aspecifieke rugpijn?

 

Lage-rugpijn-specifiek-aspecifiek-625x375

 
Specifieke lage rugpijn

Bij specifieke lage rugpijn is de oorzaak gekend. In veel gevallen wordt deze lage rugpijn veroorzaakt door een lichamelijke overbelasting, zoals het verkeerd tillen van een zware last, het herhaaldelijk maken van een verkeerde (draai)beweging of het langdurig zitten in een verkeerde lichaamshouding. De pijn kan ook afkomstig zijn van spieren, gewrichten, gewrichtsbanden en zenuwprikkeling.

 
Aspecifieke lage rugpijn

Wanneer het niet duidelijk is waar de pijn precies vandaan komt, spreken artsen over aspecifieke lage rugpijn. Bij deze vorm is het bijzonder belangrijk dat de persoon in beweging blijft. Hij blijft het beste bewegen en doet er goed aan zijn dagelijkse activiteiten verder te zetten. Bij te weinig beweging, vergroot de kans immers dat de aandoening chronisch wordt.

 

Deze website wordt u aangeboden door Dorsoo, slapen zonder rugpijn

Het Dorsoo-slaapsysteem is ontwikkeld om u te laten genieten van een optimaal ontspannen nachtrust. Door de hydraulische bedbodem en de soepel meebewegende matras slaapt u comfortabel en gegarandeerd anatomisch correct. Een Dorsoo-bed is hét bed tegen rugpijn en rugklachten.